Selecteer een pagina
Download het E-book Verbeter de zorg met jouw unieke kennis, 9 tips!

Laat je helpen jouw kennis te delen

Rondom een vakgebied als de zorg hangt altijd wel een bepaalde buzz. Van buitenaf horen we vaak geluiden over tekorten aan personeel, fouten die in het nieuws komen en discussies is de tweede kamer. De binnenkant die ik ken laat de hardwerkende professional zien, het altijd nog even een stapje harder lopen. Ik vind het al 20 jaar een geweldig om me in de zorg te begeven en wat heeft het vak me veel geleerd over anderen en over mezelf.

Een voorbeeld wat me helder voor de geest staat is hoe mijn ervaren collega’s me tijdens mijn inwerkperiode als verpleegkundige me niets lieten doen zonder dat ik had uitgelegd ‘waarom’. Natuurlijk plofte ik dan na mijn dienst moe op de bank, maar de vraag ‘waarom doen we dit’ bepaalt de kwaliteit. In mijn rollen in de zorg, als verpleegkundige, leidinggevende, lid verpleegkundig adviesraad, projectleider verpleegkundig leiderschap en als ondernemer staat deze vraag altijd centraal.

Een ander voorbeeld wat mij tot op de dag van vandaag drijft speelde zich af in de collegezaal in Rotterdam. Ik studeerde beleid en managent gezondheidszorg en hoorde dat ik een tentamens had gehaald waar ik er uren, nee dagen, over gedaan de stof te beheersen. Goed, gehaald, dus opluchting, next! En zo ging het met elk tentamen: gehaald.. en door. Ik las van alles wat me interessant leek voor mijn vak en wilde dat zo graag toepassen! Maar zo ging het in de praktijk vaak niet. De dagelijkse gang van zaken en de macht der gewoonte zijn in beginsel sterker dan nieuwe inzichten. Om een goed idee van de grond te krijgen als zorgprofessional is meer voor nodig dan 1 roepende in de woestijn. Herkenbaar?

Ik heb mijn kennis en ervaringen voor je gebundeld in het e-book “Verbeter de zorg met jouw unieke kennis, 9 tips”. Laat het je helpen!

Wil jij jouw kennis delen en kan je wel wat tips gebruiken? Download dit e-book, het helpt jou je kennis te delen!

Download hier het e-book Verbeter de zorg met jouw unieke kennis