Selecteer een pagina

Diensten

Training · coaching · events · interim management

Stevige en stabiele teams in de zorg

Share’n Knowledge is een onderneming die streeft naar stevige en stabiele teams in de zorg. Wanneer het rommelt in uw management en de mensen die deze positie vervullen veel wisselen kan dat van invloed zijn op de veerkracht en slagvaardigheid van zorgteams. En dus ook op de resultaten.

Door een stevig management te creëren dat zich ondersteunt voelt vergroten de resultaten van zorgteams.

Share’n Knowledge is gespecialiseerd in het ondersteunen van zorgorganisaties en werknemers in het bouwen van een stevig management wat de huidige en toekomstige uitdagingen in de zorg aan kan.

Wij maken het verschil door onze educatieve, adviserende en preventieve diensten. Het doel is om een verbeterde toekomstbestendigheid van het management te realiseren, bij te dragen aan de vitaliteit & duurzame inzetbaarheid van het management en het voorkomen van uitval en veelvuldige wisseling op deze posities.

Onze diensten voor zorgorganisaties:

  • Het leggen van een basis voor een verbeterde ondersteuning van het management
  • Het creëren van bewustwording van het belang van het goed inrichten van deze sleutelpositie
  • Het bieden van maatwerk voor ondersteuning en herinrichting voor management
  • Bijdragen aan een versterkte bedrijfscultuur en een versterkt management team

Met onze unieke combinatie van gespecialiseerde kennis, persoonlijke benadering en diepgaande expertise op het gebied van zorgmanagement en vitale zorgteams, vormen we een cultuur waarin management in al zijn facetten is ingericht om een een stevig fundament te vormen van de organisatie.

Training

Je bent een zorgprofessional met een paar jaar ervaring. Mogelijk heb je een extra opleiding gevolgd in zorgmanagement, kwaliteit & veiligheid. Of je hebt een extra master gezondheids- of verplegingswetenschappen op zak, of misschien wel de master evidence-based practice. Je bent ervaren, je weet veel, en inmiddels zó veel dat je soms duizelt in hoe je met al deze kennis aan de slag moet.

Wil jij alle facetten die van belang zijn om de zorg op jouw manier mooier te maken terugvinden in één training? Dan is deze training echt iets voor jou.

In de training komen mijn persoonlijke ontwikkeling, kennis uit opleiding en jarenlange ervaring samen! Een programma op maat die jou de vaardigheden leert om jezelf als ambitieuze zorgprofessional helemaal neer te zetten.

In een groep gaan we met elkaar aan de slag. Ik reik je nieuwe kennis, tools en tips aan en gaan hiermee oefenen, experimenten, spiegelen en sparren. We leren van elkaar en met elkaar. Je gaat het geleerde direct in de praktijk brengen en toepassen in jouw werk. Het zet je aan tot actie zodat je daarmee stevig aan het roer komt te staan van jouw succes.

COACHING 

Wil je als manager of adviseur in de zorg graag sparren en gedegen advies over hoe je de gemotiveerde kartrekkers in je team en organisatie nu kunt geven waar ze behoefte aan hebben? Hoe kunnen jullie elkaar versterken en ervoor zorgen dat ieders capaciteiten zoveel mogelijk worden benut? Hoe moeten we eigenlijk omgaan met sommige high potentials in de zorg? Hoe leg je in de zorg de verbinding tussen de huidige praktijk en de nieuwste (wetenschappelijke) inzichten? En belangrijker, hoe neem je je collega’s mee in dit gedachtengoed.

Events

Mensen motiveren en aan het denken zetten over hun rol in de zorg is een van de dingen die ik het liefste doe. Dat gebeurt op kleine schaal maar ook spreek ik regelmatig op events, symposia en congressen. Graag ga ik als spreker op een enthousiasmerende manier in gesprek. Wat er is nodig om de ambitieuze zorgprofessional te positioneren? Wat is er nodig om een zorgteam mee te nemen in grote veranderingen als bijvoorbeeld evidence-based werken? Wat is je rol hierin en hoe pak je die?

Interim management

Soms ervaar je binnen je eigen organisatie een tijdelijk probleem bij het vervullen van een leiderschapspositie. Een onvervulde vacature, uitval door ziekte of langdurig verlof, of een vraagstuk binnen het zorgteam wat je maar niet opgelost krijgt. Het team verkeert in zwaar weer, er heerst een bepaalde groepsdynamiek waar je je vinger niet op kunt leggen, of het behaalt niet de resultaten die je zou willen. Waarom lukt het nou niet om verandering te bewerkstelligen binnen dit team? Waar zit het hem nu in? En hoe lossen we dat op?

Voordat je met je handen in het haar gaat zitten: Soms kan interimmanagement de oplossing bieden. Mijn aanpak kenmerkt zich als nuchter, realistisch en laagdrempelig. Met verstand van zaken in het verhogen van kwaliteit van zorg, ervaring in zorgmanagement en achtergrond als zorgprofessional dompel ik me graag onder in het team. Graag kijk ik naar teamfunctioneren maar ook de mensen daarbinnen als geheel. Wat beweegt iemand of wat juist niet om het werk te kunnen doen? Wat gebeurt er hoe kunnen we het team (of meerdere teams) weer vanuit vertrouwen naar een hoger niveau tillen?

Als interim help ik je naar een fijne teamspirit met resultaten en actiepunten zodat het team verder op pad kan!

Blije deelnemers

“Verfrissende kijk op hoe leuk EBP kan zijn. Voldoende inhoud en goede aansluiting bij de praktijk. Erg veel interactie met de groep. Afwisselend programma. Het was echt top!”

Simone Maaskant

“Door expertise te delen met collega’s heb ik nieuwe inzichten gekregen!”

A. Gerrits

“Ik heb geleerd goed naar jezelf te kijken door te zien waar jij het verschil kunt maken! Verbeter de wereld begin bij jezelf!”

Ewout vd Sluijs

Meer weten?
Ontdek hoe Share ’n Knowledge jouw organisatie kan ondersteunen.
Mail naar info@share-n-knowledge.nl of bel 06-20044113