Selecteer een pagina
Ik vind de zorg het mooiste vak dat er is

Het is 1999. In de keuken van mijn oma sta ik samen met mijn moeder af te wassen. Ze is jarig en we helpen haar met het bedienen van de visite. Blokjes kaas, gevulde dadels en servies met veel bloemetjes erop is het vaste recept. Ik adem diep in en ruik de keuken. Het ruikt naar geschiedenis, oude meubels en warm sop. Met mijn handen in de gootsteen kijk ik naar buiten. Ineens weet ik het zeker. ‘Mam’, zeg ik vol trots, ‘ik ga de HBO-V doen’. Ze gniffelt en knipoogt ‘zou je dat nou wel doen?’. Alleen zij weet dat ik er alles aan heb gedaan om te voorkomen dat ik de zorg in zou gaan. Ik ga toch niet doen wat de rest van de familie al doet? Zó cliché. Maar ik heb het gezegd, in de keuken van oma. Ik word verpleegkundige, en het voelt goed.

Als ik kan zorgen voor de zorg, ben ik heel gelukkig!

Toen ik besloot na al die jaren op zoveel vlakken ervaring opdoen in de zorg te gaan ondernemen had ik verwacht dat ik de vraag ‘waarom’ zou krijgen uit mijn omgeving. Maar die vraag kwam niet of zo niet zelden. Voor mij is het namelijk geen andere stap, maar een logische stap. Als je moeder, je vader, je geliefde, je kind of naaste zorg nodig heeft, of als het jouzelf betreft wil je dat dit de beste zorg is. Je wilt dat alle kennis die er is over het onderwerp wat hem of haar aangaat bij elkaar komt. Dat er bevlogenheid is. Ik geloof dat iedereen die verdient. Door mijn missie op deze manier voort te zetten voelt als natuurlijk, en blijkbaar straal ik dat uit.

Als ik kan zorgen voor de zorg, ben ik echt heel gelukkig!

Jouw idee over goede zorg is belangrijk!
Vanuit mijn achtergrond en ervaring weet ik precies waar de knelpunten en kansen liggen.

Sharon van de Ven

Als eigenaar van Share’n Knowledge wil ik duizenden mensen werkzaam in de zorg inspireren om samen met mij van de zorg het mooiste vak van Nederland te maken.

Share’n Knowledge bestaat sinds 2016, een onderneming voor training, coaching en events, waarmee ik ambitieuze zorgprofessionals help om vanuit eigen inzicht de patiëntenzorg te verbeteren en het maximale uit zichzelf, hun baan te halen.
Sinds 2002 ben ik werkzaam in de zorg. Eerst deed ik dit in de weekenden als verzorgende binnen het verpleeghuis tijdens mijn studiejaren aan de HBO-V. Daarna leerde ik als verpleegkundige in het ziekenhuis op diverse afdelingen als professional er te zijn in de meest kwetsbare momenten. Later, als bestuurslid van de verpleegkundige adviesraad, projectleider verpleegkundig leiderschap en als leidinggevende, deed ik andere kostbare ervaring op. Het begeleiden van grote verandertrajecten, het operationeel aansturen van teams en meedenken in strategisch zorgbeleid. De opleidingen die me geholpen hebben te komen waar ik nu ben zijn: De HBO-V aan de Fontys in Eindhoven, de master beleid en management in gezondheidszorg (iBMG) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, de master Kwaliteit en veiligheid in de patiëntenzorg aan de Radboud Universiteit Nijmegen en de jaaropleiding ‘365 dagen succesvol’.