Selecteer een pagina

Coaching & workshops

Training · coaching & workshops · events

Resultaat

Na coaching en workshops op maat kun jij…

  • Jouw team meenemen in evidence-based denken en werken (EBP)
  • De intellectuele uitdagingen in je vak gebruiken om jezelf als professional helemaal te laten zien
  • Bijdragen aan het bereiken van organisatiedoelen door middel van jouw specifieke talenten en passies
  • Jouw expertise en potentieel optimaal benutten
  • Het talent van het anderen optimaal te benutten
  • De lessen uit de Corona-crisis kunt omzetten tot inzichten waar we jarenlang wat aan hebben!
  • Helemaal ‘Fit for change’ zijn bij veranderingen wanneer er nieuwe inzichten zijn over de zorg
  • Meer energie krijgen van je werk!
  • Nóg meer waarde toe voegen aan onze patiëntenzorg!
…Zodat jij alles uit jezelf haalt. Voor jou, voor je vak, voor de patiënt.

Coaching op professionele groei

Wil je als manager of adviseur in de zorg graag sparren en gedegen advies over hoe je de gemotiveerde kartrekkers in je team en organisatie nu kunt geven waar ze behoefte aan hebben? Hoe kunnen jullie elkaar versterken en ervoor zorgen dat ieders capaciteiten zoveel mogelijk worden benut? Hoe moeten we eigenlijk omgaan met sommige high potentials in de zorg? Hoe geven we hier de ruimte aan zonder een illusie te creëren? Ik help je op weg!

workshops

Ik bied bevlogen workshops aan zorgprofessionals over het integreren van nieuwe inzichten in de zorg in de dagelijkse praktijk. Idealiter is de zorgpraktijk ingericht volgens het best beschikbare wetenschappelijke bewijs wat daarvoor te vinden is. En toch is in ons vak ‘dit doen wij al jaren zo’ een veel voorkomende manier van werken. Maar hoe doe je nou nu? Hoe leg je in de zorg de verbinding tussen de huidige praktijk en de nieuwste (wetenschappelijke) inzichten? En belangrijker, hoe neem je je collega’s mee in dit gedachtengoed? Dit wordt ook wel evidence-based practice of EBP genoemd.
Vanuit mijn achtergrond en ervaring weet ik waar de knelpunten en kansen liggen in het verbinden van de nieuwe inzichten over goede zorg en de dagelijkse praktijk.

Om EBP te begrijpen en toe te passen is vaardigheidstraining nodig, maar tegelijkertijd is juist verandering binnen de teamcultuur bepalend voor het succes. Laagdrempelige cultuurverandering maakt EBP haalbaar en leuk! Het kan zelfs een motiverende werking hebben wanneer het voor jou de uitdaging geeft je al een tijdje zocht.

Met een enthousiaste, inspirerende en verbindende manier van werken help ik bij het realiseren van het gewenste resultaat. Ik begin te bij de werkvloer en niet bij de theorie. Zo wordt EBP niet iets voor in de schoolbanken maar EBP om op de werkvloer met plezier toe te passen!

Coaching op weerbaarheid en vitaliteit

Als zorgprofessional weet je maar al te goed dat het vak wat je gekozen hebt iets van jou als persoon vraagt. Daar ben je je van bewust, en meestal vind je dat niet zo erg. Want je doet het waarschijnlijk graag, zorgen voor een ander. Het is een vak waarin je dicht bij mensen komt, veel kunt betekenen. Het geeft voldoening op een bijzondere manier. Maar wat nu als je, en dan ben je zeker niet de enige, eigenlijk steeds minder lol ervaart op je werk. Je vindt het eigenlijk heel leuk, maar ergens lekt je energie weg. Misschien wel meer dan je zou willen of zelf in de gaten hebt….

Zonde.. want daar kunnen we namelijk iets aan doen! Zo heb ik recentelijk IC-verpleegkundigen geholpen om zich mentaal en fysiek beter te voelen midden in de drukke corona-crisis. Meer energie, minder piekeren en beter voor zichzelf kunnen kiezen als het echt nodig is. 

Ook zonder corona kan de druk oplopen op jouw afdeling en in jouw hoofd. Weer weten waarom je dit vak gekozen hebt en hoe jij met hernieuwde energie naar je werk kunt kijken en gaan? 

Samen gaan we in gesprek en kijken naar jouw persoonlijke vragen en situatie. We kijken naar waar jouw stressfactoren zitten. Wat ik bijvoorbeeld in mijn werk terug vind is dat zorgprofessionals soms in conflict komen met hun eigen normen en waarden op de werkvloer. Of zij hebben een grote mate van verantwoordelijkheidsgevoel en vergeten daarbij zichzelf. Ik als coach houd je een spiegel voor en kijk naar mogelijkheden die in de praktijk voor je werkbaar zijn.